Zašto generator novog ponašanja?

Jedan moj poznanik je imao “Temu” “svaki put kada me neko iseče u vožnji, ja pobesnim”.

Odradio je 2 puta Generator Novog Ponašanja i za datu situaciju je sebi instalirao NOVO, korisnije ponašanje “Kada me neko iseča ja sam opušten i smeškam se”. Više ne besni, već se smeška opušteno. 🙂

Klijent koji se bavi javnim nastupom je imao problem da kada ima nastup “oseća se nepripremljeno i stanje mu je često lošije nego što želi baš zbog ovog osećaja nepripremljenosti”. Radili smo sesiju od 1 sata na kojoj smo prevazišli par sitnijih prepreka ka cilju sesije koji je bio “Sa vremenom za pripremu za nastup od samo 10 minuta, na nastupu imam odlično stanje (za ocenu 10)”. Rešenje je bilo svaki dan pred nastup odraditi vežbu Generator Novog Ponašanja. Već na prvom sledećem nastupu rezultat je bio fantastičan. Citiram “Iako sam se pripremao samo 1 sat pre nastupa osećaj je sve vreme bio odličan, ja sam bio u stanju razigranosti, opušten i siguran u sebe i nastup je bio odličan”

Više mojih klijenata koji svakodnevno rade iste fizičke ili psihičke aktivnosti Generator Novog Ponašanja su usvojili kao svoj svakodnevni ritual pre početka tih aktivnosti, zato što su otkrili koliko je rad efikasniji kada se prethodno odradi ova vežba.

Ja sam pre par godina krenuo da igram fudbal (amaterski:) sa ekipom “iz kraja”. Bliže 2 godine sam igrao ispodprosečno. Davao go svaku petu utakmicu, mnoge prilike propuštao i nervirao se svojom lošom igrom (i nisam se setio da preduzmem nešto povodom toga:). Jedan dan dok sam pripremao predavanje na temu Generator Novog Ponašanja (učim svoje studente kako da primenjuju tehniku), reko hajde da odradim par puta na sebi kao deo pripreme i kao jednu od tema, vežbe radi uzmem svoj fudbal. Sledeći utorak sam već primetio pomak, nekako sam više lopti sustigao, i prilika je bilo mnogo više. Drugi utorak sam čak i dao nekoliko golova. Posle ovoga je krenula potpuno drugačija istorija u mom fudbalu. Sada, često dam najviše golova iako u ekipi imam i dva poluprofesionalca od 23 godine i još par bivših poluprofesionalaca. Svaki put se nasmejem kada se setim kako na jednoj utakmici suparnički golman koji inače odlično brani vrišti na svoje saigrače “Svi čuvajte samo Zokija on daje sve golove” a ja kako god da šutnem lopta ulazio u go. 🙂  Ovde mi nije cilj da hvalim svoje umeće igranja fudbala, već da Vam dočaram koliko potencijala ova jednostavna tehnika može da izvuče iz nas, za koje možda i nismo znali da postoji. Ovako je u bilo kom ponašanju. Ako mnogo učite, pitanje koncentracije i motivacije određuje sve, da li ćete se mučiti i naučiti malo ili ćete uz uživanje naučiti mnogo.

 

Ja sada skoro sve bitno što radim u životu, prvo se pripremim sa Generatorom Novog Ponašanja. Na ovaj način sam pripremio svoj um da odradi šta treba da odradi na idealan način. Podigao sam nivo motivacije, uspostavio sam idealno stanje za to ponašanje. Sve vreme imam sliku cilja koji želim da postignem ovim ponašanjem i uživam u njemu kao da je već ostvaren. Ovako kao dodatan efekat kondicioniram sebe za motivacionu strategiju “ka zadovoljstvu” koja je mnogo efikasnija za ostvarivanje ciljeva od strategije “od bola” koja nas često ne vodi do cilja već samo nas vodi od problema, i koja prestaje da radi kada se “bol” udalji. Ovo mi dodatno povećava uživanje u aktivnosti koju obavljam. Ovako možemo da uživamo čak i dok obavljamo dosadna i mrska ponašanja.

On Line Sesiju Generator Novog Ponašanja možete slušati nahttp://www.komunikacionevestine.com/20121230126/zoran-drobnjak/generator-novog-ponasanja.html

Na početku ove sesije odgovaramo na pitanje “Koje direktne i indirektne koristi imamo mi od ovog ponašanja na idealan način i koje direktne i indirektne koristi imaju drugi uključeni od ovog našeg ponašanja na idealan način”. Odgovor na ovo pitanje je često jako koristan i daje nam informaciju kolika je stvarno vrednost našeg ponašanja na idealan način.

Vrednost koju možete imati od ove kratke sesije od samo 7 minuta može se graničiti sa magijom. Da li pripremite svoj um ili ne, za vaše bitno ponašanje može da odredi da li je vaša motivacija na nivou 3 ili 10, da li je stanje 4 ili 9, da li je vaše uživanje dok radite to ponašanje na nivou 5 sa idejom u glavi (radim/crnčim/rmbam) ili je vaše uživanje dok radite ovo ponašanje na nivou 10 zato što dok ga radite sa super motivacijom i super stanjem ispred sebe već imate rezultat koji vam to ponašanje donosi i već uživate u rezultatu kao da je već ostvaren.

Moja ideja ovde jeste da demistifikujem ove stvari i da ih učinim dostupnima svakome. I onda kada svi imamo koristi od ovog seta veština i ovakvog pristupa i višestruko podignemo iskorišćenost svojih potencijala, možemo da idemo dalje da osvajamo nove vrhove postignuća i uživanja u isto vreme. 🙂

Moja misija je da Vi uzmete vrednost za sebe i da prepoznate koliko je lako upravljati svojim umom i svojim životom na način da efikasnost i uspeh i uživanje rastu, dok potreban angažman i napor i mučenje opadaju.

Vrhunsko postignuće je prirodno ostvarivati uz uživanje. Rad ne mora da bude naporan. Dok uživamo u ovome što radimo lako je baviti se time i uživati 10 sati dnevno, zar ne? Tajna je u tome da uživamo dok radimo. Onda je tu i motivacija i dobro stanje.

Želim Vam efikasnost do neba uz uživanje i veliku motivaciju i ovo možete lako imati svaki put uz ovu kratku sesiju Generator Novog Ponašanja.

On Line Sesiju Generator Novog Ponašanja možete slušati nahttp://www.komunikacionevestine.com/20121230126/zoran-drobnjak/generator-novog-ponasanja.html

Svoje uspešne priče možete da upišete u komentarima ispod sesije Generator Novog Ponašanja.

Ako želite da kreirate nekog novog Vi. Nekog ko je Vrhunski Biznismen ili Vrhunski Menadžer ili Vrhunski Novinar ili Vrhunski Ljubavnik/ca Generator Novog Ponašanja Vam može pomoći da počnete da kreirate nove neuronske veze u vašem umu. Dok vežbate željeno ponašanje na idealan način sve više postajete baš ova osoba iz vaših snova i uz ponašanje ove vrhunske osobe krećete da imate i rezultate i realnost prirodne za ovu osobu. Ako želite da budete bolji/a zavodnik/ca 10 danaGenerator Novog Ponašanja za ovo ponašanje i videćete kako vaše reakcije i ponašanja kreću da se menjaju u datom okruženju. Ako želite da budete bolji biznismen, prodavac, pisac, slikar, muzičar, fudbaler, arhitekta, student, ili bilo šta drugo Generator Novog Ponašanja može biti tehnika koja izvlači na površinu vaše potencijale, optimizuje vaše stanje i motivaciju i vaš performans kreće da buja i raste.

Ovu tehniku možete da radite svaki dan za svako bitno ponašanje. Ako je radite samostalno postoji mogućnost da Vam misli lutaju i da opada koncentracija, ali zato je tu snimljena sesija u kojoj Vas moj glas vodi kroz proces od 7 minuta. Za ovih 7 minuta možete da podignete svoje stanje, motivaciju i performans na nivo koji vas vodi do vrhunskih postignuća.

On Line Sesiju Generator Novog Ponašanja možete slušati nahttp://www.komunikacionevestine.com/20121230126/zoran-drobnjak/generator-novog-ponasanja.html

Ne mogu dovoljno da naglasim korisnost primene ove tehnike i koliko vrednosti Vam može doneti u život. Ako imamo neke prepreke i probleme u životu to kada prevaziđemo sve što nam ostaje i što određuje kvalitet našeg života i rezultate koje ćemo imati jeste naše PONAŠANJE. Naše ponašanje određuje kakav ćemo rezultat imati i koliko ćemo uživati ili nećemo uživati u nečemu.

Pošto naše ponašanje određuje kakav ćemo život imati ovo je idealna stvar da optimizujemo naše ponašanje, da podignemo motivaciju u nebesa i da dok se ponašamo i uživamo. 🙂

Generator Novog Ponašanja spada u jednostavnije tehnike NLP i ipak je njena efikasnost izuzetno velika i možete je koristiti za kreiranje najrazličitijih korisnih ponašanja.

Dobrodošli u svet koučinga. Mesto gde snovi postaju realnost! 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *