Ona i on u lavirintu ljubavi

Ona i on, dvoje prijatelja, u lavirintu ljubavi. On je zaljubljen u nju već mesecima, ali ne sme da joj kaže. Svakodnevno fantazira ona i on zajedno „jednog dana“ …

Ona i on i drugarstvo

Kada je on pozove da izađu, ona rado pristaje. Bliski su. Drag joj je kao drug. Može da mu se poveri, da se osloni, da dobije od njega „muško mišljenje“, podeli svoja iskustva, posavetuje se ili da se izjada na „onog njenog“ koji sve radi kako ne treba. Taj na kog se žali, taj je njen, iako radi šta ne treba. Možda čak po malo liči na onog prethodnog.

Ona i on u bliskosti

Dok je sa njom, priča joj intimne stvari o sebi, šta voli šta ne voli, priča joj o prethodnom danu, o svojim razmišljanjima i stavovima, samo ne spominje šta oseća prema njoj. Nada se da će ona primetiti, naslutiti. „Jednog dana …“
Ona ga vidi kao prijatelja i nikako drugačije, tako on oseća. Ona misli da je on divan, pun podrške i kako mu je lepo sa njegovim devojkama.

Ona i on izlazak

Još jedan izlazak zajedno, ona i on.
Ona mu se žali „Kakvi su ovi muškarci? Da li je moguće da ni jedan nije dovoljno dobar? Ja ne tražim mnogo, samo nekog pristojnog koji će me voleti i biti dobar prema meni, koji će lepo postupati sa mnom“. On je gleda i VRIŠTI u sebi „JA SAM TAJ. Ja sam pristojan. Ja bih te voleo, bio dobar prema tebi, čuvao bih te kao malo vode na dlanu“ ali ne ume to ni da kaže ni da pokaže.
I onda odgovara „Jeste, stvarno ima nikakvih.“
Ona će „Kako da dođem do nekog kao što si ti? Ti si dobar prema tvojim devojkama, zar ne?“
On odgovara „Jesam, naravno.“ i ponosito zauzima stav.
Ona nastavlja da priča o svom sadašnjem, bivšima i šta je kome falilo. On klima glavom. Ne pada joj ni na kraj pameti da njega vidi kao muškarca ili da mu pokaže da joj se sviđa. On je samo prijatelj.
On misli „Jednog dana …“ i nastavlja da izigrava drugaricu.

On i ona srećni u ljubavi

On želi jedno, a ponaša se kao nešto drugo. Ona traži jedno, a u stvarnosti je privlači nešto drugo.
Isto ponašanje uvek daje isti rezultat. Kao da hoće da vidi zalazak Sunca, a ide na istok. Ko ne preduzima odgovarajuće akcije ne može da dobije šta želi.

Kada on i ona prepoznaju pravu prirodu odnosa, ljubavnu dinamiku, promene ponašanje i rezultat postaje drugačiji.
Dobrodošli u svet NLP-a 🙂
Dvoje su se tako i smuvali. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *